Programma 2022

MISS EVE & THE RATTLING BONES ! ( 18u-18u45 )

Als opener van onze 3e editie, draait deze roots formatie rond spil figuur Eva Put. Onder de noemer Evawicht schopte ze het dit jaar tot de finale van de Nekkanacht wedstrijd met een laureaatprijs er bovenop. Eva haar veelzijdigheid als multi instrumentalist laat zich uiten bij Suncourt Ramblers, MUURD en talloze andere projecten. Met Miss Eve & The Rattling Bones duikt ze met 2 oude rotten in het vak, Jos Maesen gitaar/dobro en Dany Essers gitaar/mondharp, in een trio dat eigenzinnige folk en blues covers brengt van o.a. Norah Jones, John Prine, Eric Clapton en Bille joe Armstrong. Eerder was deze formatie al te horen als try-out bij PC's Juke Joint te Pelt. Op Bagafest brengen ze een volledige set mee waar stemmen, gitaren en harp smelten in een sfeervolle akoestische set.

MOONSHINE BRIGADE ! ( 19u15 - 20u )

Nederland en Louisiana liggen dan wel zo'n kleine 5000 mile uit elkaar en aan het zelf liquor stoken gaan we ons op Bagafest niet wagen. Daarom brengen Moonshine Brigade uit Sint Hertogenbosh ons de nodige ingrediënten mee voor een heerlijke mash van typische Outlaw Country. Sterk gemarineerd met folk, bluegrass en een vleugje punkabilly. Het zal vooral smaken naar Hank III, Bob Wayne en Jayke Orvis. Zoals ze wel eens zeggen put the "O" back in to Cuntry, dan laat de Moonshine maar rijkelijk vloeien. Yihaa !

BOURBON STREET ! ( 20u30-21u30 )

Volgens de band bio werd ruim 3 jaar geleden de handdoek in de ring gesmeten en was het verhaal over en uit. Echter werd er geen rekening mee gehouden dat puur "soul sweat" nooit kan opdrogen en toen per toeval nieuwbakken gitarist Andy Slick met verse handdoeken langs kwam klonk de Bourbon Street flavour beter dan ooit. Zij brengen blues met de hoofdletter B naar Bagafest, steunend op pilaren van rock en rauwe funk. Bourbon Street is zowat de meest zweterige straat van het New Orleanse French Quater, vol gepakt met bars en stripclubs, terwijl nu in deze band bezetting namen circuleren als Chopstick Will, Lowdown Alex en Daddy B, dan hoeven we daar verder geen tekening meer bij te maken. Vocalist Little M (Mario Jossels) is nog steeds de bands energieke frontman. Ik kan u verzekeren, dat wordt power en zweten !!

SUPERSONICS ! ( 22u-23u15 )

Als je ook steeds een spontaan goed gevoel krijgt bij de dansscène van Thruman en Travolta in Pulp fiction, dan is je avond gebakken met de Supersonics. Jive, swing, boogie en pure rock 'n'roll weten deze heren uit Nederland als geen ander te beheersen. Met een vette knipoog naar country en americana, zet dit energieke viertal een vrij unieke sound neer met een prachtig gitaartandem van hollow-body Gretsch en een typerende "twanging" Fender telecaster. Na ruim 20 gigs deze zomer en een mini tour door Frankrijk kan je spreken over een geroutineerde band die met veel plezier de festivalzomer komen afsluiten op Bagafest. Mocht je nog ergens een pot brillantine hebben staan, of ligt er op zolder nog een petticoat of een paar flink ingetwiste suede schoenen .... op poetsen die handel en 1 2 3 4

AMONG THE SAINTS ! ( 23u45 - 01u )

The Pogues, Flogging Molly, Dubliners, telkens ronkende namen uit het prachtige groene eiland van Happy Irish Blessings. Een partysfeer die Among the Saints helemaal weet neer te zetten. De "6 Lads & 2 Luvs" schouwen daarvoor accordeon, fiddle, irish flutes, bagpipes met veel enthousiasme op het podium. Traditionele drum, gitaar en bas zorgen voor een stevige fundering, waardoor ze ook de energie van Dropkick Murphys weten te omarmen in hun set. Among the Saints staat garant voor ambiance vanaf minuut 1 tot de laatste druppel "brew" gevloeid heeft. Dit deden ze al op menig befaamde festivals met als hoogtepunt, hoofdpodium Genk on Stage deze zomer. Laten we hopen dat het Bagafest-podium net dezelfde solide fundering heeft als de band, mocht er spontaan een Irish " Kay-Lee " stepdance ingezet worden ... Just Keep on dancing ! Slàinte !