Programma

BAGAFEST PRESENTS : !! RICKY SNAKE !!   18u - 18u40


"Deep voiced ballads with dark undertones ":
zo schrijft Ricky in zijn bio en daar mag u zeker van zijn! Denk aan beklijvende versies van Johnny Cash tot Disturbed. Met zijn partner in crime Jelle Bayen op double bass, zal Ricky Bagafest 2019 inzetten in een sfeer van rattelsnake recipes & Southern Comfort .... iemand een Bagatail? 😉BAGAFEST PRESENTS : !! HAM 'N EGGS !!   19u10 - 20u00

Authentieke & Chicago Blues mag u verwachten van deze heren sedert Willy en Danny de bezetting van 30 jaar geleden terug bij elkaar brachten. Met drie kwart Hechtelaren in de bezetting kan m'n wel stellen dat dit wellicht de meest "bekende" band van de dag zal zijn. Maar kent u ze nog? Niet te missen op Bagafest! Eggs, Easther, ...coincidence blues time ?

BAGAFEST PRESENTS : !! SLAP'n QUIFF & THE UNCLES !!

20u30 - 21u30

Niemand minder dan Mike Matheve ( vorig jaar met 2-3-GO te zien op Bagafest ) brengt met The Uncles een stevig portie onvervalste rockabilly met een vette knipoog naar Tarantino. Hiervoor laat The Quiff zich omringen met klasbakken Yves Teuwens en Bob Driesen, ex-leden van The Humtails. Laat je verrassen door rondvliegende brillantine, fluitende rubberzolen, Surf, Jive, Boogie and a lot of energetic  Rock'n'Roll !!

BAGAFEST PRESENTS : !! THE BREEZERS (GER) !! 22u10-23u20


Dit 6-koppig collectief uit Keulen brengt een fantastisch tribute aan wijlen J.J. Cale. De typische layback groove en de smeltkroes van stijlen als blues, rock 'n' roll, country & cajun weten deze ervaren heren als geen ander te beheersen. Denk aan klassiekers als "After Midnight", "Cocaine" of "Call me the Breeze" en vele anderen ... maar ook een eigen bewerking van een John Mayer of Eric Clapton Tune mag je zeker verwachten. 
From Köln to Tulsa and back, 
that sounds crazy mama.

BAGAFEST PRESENTS :

!! PATRICK CUYVERS & JAN DE BRUIJN BLUESBAND 
feat. JOLIEN THIJS !!   24u00 - 01u15


Laat je verrassen door deze doorwinterde muzikanten die een swingende variatie zullen brengen van blues & soul.

PATRICK CUYVERS behoeft eigenlijk amper nog een introductie in Hechtel-Eksel en ver daar buiten. Toetsenvirtuoos bij uitstek en speelde met talloze bezettingen in binnen en buitenland. Als programmator Blues Peer festival en officieel Scabs bandlid kent Patrick de wereld van roots music dan ook door en door en daarom brengt hij voor Bagafest een formidabele band bezetting mee.

JAN DE BRUIJN, als oprichter van The Crew en The Gonnabee'z had hij reeds een toonaangevende rol in het internationale blues circuit van de jaren 80 en 90. Door heen de jaren ontwikkelt Jan zich als ware podium kunstenaar, een schitterende gitarist en uitstekend zanger, maar vooral een onvermijdelijke persoonlijkheid die de blues leeft en speelt. Hij deelde podia en studio met o.a. Calvin Owens & Johnny Copeland, maar ook met Jo Lemaire, Stef bos en onze eigenste Raymond v/h groenewoud.

JOLIEN THIJS met een mastergraad klassiek piano op zak kan Jolien ons enorm veelzijdig meenemen op muzikale ontdekkingen. Nora Jonas, Billy Holiday of Janis Joplin, met haar loepzuivere en veelzijdige stem doet ze alle genres leven. Jazzoline Orchestra, Three Shades of Blonde of als vocaliste bij The Scabs, Jolien is steeds verrassend en dat zal ze ook dit jaar zijn op Bagafest !