Bagafest 2018

FLORA

Talent van eigen Hechtelse bodem geven wij graag een kans op bagafest.

De liefde voor muziek was altijd al groot bij Flora.

Als kind volgde ze notenleer en speelde ze piano. 'Als ik muziek hoor kan ik het niet laten om mee te zingen of te fluiten.' Vorig jaar besloot ze om terug zanglessen te gaan volgen in de muziekodroom. 'Na elke les waren mijn batterijen weer helemaal opgeladen.' Onder begeleiding van Danny Jannis brengt ze enkele akoestische nummers. Op het vlak van optreden is Flora nog een groentje, maar vind het leuk en spannend tegelijk.

The Cigar Chomping Brothers

Gitaar en cigarbox bouwer Jos Maesen heeft zijn strepen al lang verdiend in de roots muziek. Oprichtend lid van Suncourt Ramblers, recording artist met Jackeroo en Fin Finch en vooral als bekroond instrumentenbouwer legt hij zich al jaren toe in het bouwen van de ultieme Cigabox guitar. Dat hij naast het bouwen het instrument in open stemming uitmuntend beheerst, laat hij graag zien in dit nieuwe project.

Hij wordt subliem ondersteund door de jonge meester in de percussie Bert Peyffers, official endorser for Sela cajon's. The Cigar Chomping Brothers zullen de groene weide van Bagafest tijdelijk omtoveren in de swamps van Louisiana.

2 3 GO

Jos Maesen en Bert Peyffers

 2 3 GO brengt een stevig portie rockabilly, rock 'n' roll,   classics en vooral veel sing a long songs. De aanstekelijke   en charismatische frontman Mike Matheve neemt u mee   naar de jaren toen vetkuiven een must waren en van   synthesizers nog geen sprake was. Pure rock'n'roll, pure   vakmanshap.

 2 3 GO speelde al menig festivals als Rolmo's Roots Rock,   Rocktoberfest, Oetsloven blues & Genk on Stage. Dit jaar   verwelkomen we ze met plezier op Bagafest.

 Er is voor het podium gelukkig een verhard gedeelte want   elke boogie woogie liefhebber gaat geen seconde kunnen   stilstaan. Brillantine en lakeien shoenen worden dan ook   ten zeerste geapprecieerd. a one ... a two ... a one 2 3 GO !

 

Rock & Roll exPEERience

Hun gezamenlijke passie voor muziek brengt deze muzikanten samen voor een uitzonderlijk project waar ze de grootheden uit de jaren 50/60 eren. Rock & Roll in zijn pure betekenis !


Bill Haley, Fats Domino, Chuck Berry, Everly Brothers, Roy Orbinson, Elvis Presley....

Gebracht door Peerse muzikanten die u ongetwijfeld hebt herkend ( Rusty Roots, JJR,  The king (a)live, en zo veel meer ... )

Vorige jaar nog met The King (A)Live op Blues Peer, dit jaar met een vlammende set op Bagafest.


Put on your dancing shoes & let's Party with the

Rock & Roll exPEERience !!!

DRY RIVERBED TRIO

Onder leiding van Dusty Ciggaar op zang en gitaar speelt dit trio de sterren van de hemel met een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de 40’s en 50’s.  Ronald Tilgenkamp zorgt voor een goede en stevige basis met zijn contrabas, terwijl Darryl Ciggaar met strakke drumriffs en vocalen het publiek opzweept.

Een trio met ruime ervaring in diverse bands als The Rhythm Chiefs en nog meer als vaste touringband met Ian Siegal.  Dry Riverbed Trio komt uit Dordrecht Nederland, tourde reeds in Italië, Zwitserland, Oostenrijk en aankomende winter spelen ze op Rockin Race Jamboree in Spanje.

Maar wel eerst passeren in België,  nog wel in Hechtel-Eksel,  op onze eerste editie van Bagafest !!